Handelingen der Maatschappij voor Geschiedenis en Oudheidkunde te Gent

De MGOG publiceert in de Handelingen recent onderzoek over de geschiedenis, kunst- en architectuurgeschiedenis, archeologie en oudheidkunde van Gent. In die zin vormt dit tijdschrift een brugfunctie tussen academisch onderzoek, de Gentse erfgoedsector en het grote publiek.

Tijdschrift home-pagina afbeelding

Meer informatie over de MGOG op www.mgog.be.

De Handelingen verschijnen jaarlijks. Twee jaar na publicatiedatum verschijnen de artikels online. Hieronder vindt u de inhoudstafel van het meest recent gedigitaliseerde nummer.

Naast de Handelingen publiceerde de MGOG in de vooroorlogse periode ook een maandelijks 'Bulletijn'. Ook deze publicaties werden (althans gedeeltelijk) gedigitaliseerd. U vindt ze hier terug.

Voorlopig is het nog niet mogelijk om online te abonneren op dit tijdschrift, of zich via deze site in te schrijven voor een nieuwsbrief. Enkel vindt men hier dus de gedigitaliseerde collectie van de MGOG terug.


Handelingen N.R. LXVIII

Inhoudsopgave

Bodemverhalen: 40 jaar archeologisch stadsonderzoek in Gent.
Marie Christine Laleman
PDF
De poot van de wolf aan de poort van het Steen (deel 2). Radiokoolstofdatering en genetisch onderzoek van een historisch curiosum.
Anton Ervynck, Mark Van Strydonck, Mathieu Boudin
PDF
Administratieve organisatie en archiefbewustzijn in de abdij en het hospitaal van de Bijloke te Gent in de late middeleeuwen (einde 13de-14de eeuw).
Lene ten Haaf
PDF
Met consente van elker stede. De totstandkoming van het Brabants-Vlaamse verdrag van 1339.
Ben Eersels
PDF
The four crowned martyrs and saints Nazarius and Celsius. Craft Guild poems from fifteenth century Ghent as representations of guild and civic values.
Laura Crombie
PDF
Maria van Bourgondië in Hof Ten Walle. Over een jonge prinses en haar Gentse residentie (1465-1475).
Daniel Lievois, Jelle Haemers
PDF
Het panoramisch gezicht op Gent 1534.
Marie Christine Laleman, Jeannine Baldewijns
PDF
Op de calvinistische toer. Het Land van Waas tijdens de overheersing van het revolutionaire Gent, 1578-1583.
Johan Decavele
PDF